Posts By: Andrada

 • Psihologie

  Nu poţi face lucruri mari avînd aşteptări mici!

  Posted on by

  Pentru atingerea unor scopuri în viaţă, fie ele elementare sau majore, omul apelează la mecanismele motivaţiei şi ale voinţei. Motivaţia oferă scopul de atins şi „impulsul iniţial”, iar voinţa mobilizează resursele organismului pentru atingerea scopului. Astfel, motivaţia îndeplineşte rol de activare generală sau specială a anumitor mecanisme psihice, asigură condiţiile viitoarelor acţiuni (realizate de voinţă)… Read more »

 • Cu ei ne mândrim

  Recunoaşterea valorilor româneşti

  Posted on by

  Deşi nu mai este o noutate de ceva timp, în special pentru bucureştenii care se deplasează cu metroul, m-am hotărît să felicit iniţiativa societăţii Metrorex de a „promova personalităţile româneşti cu contribuţii deosebite la dezvoltarea ştiinţei şi tehnicii”. Cu puţin timp în urmă, Metrorex a hotărît să modifice denumirile unor staţii de metrou, pentru că unele nu mai corespundeau cu climatul economic actual, fiind denumiri ale unor grupuri industriale care ştim noi din ce cauze nu mai există…. Read more »

 • Eco&protecţia mediului

  Apele românilor – Surse de energie şi puritate

  Posted on by

  România beneficiază de o bogată reţea hidrografică (peste o treime din apele minerale ale Europei aflându-se aici), favorizată de factori climatici şi de varietatea formelor de relief. Deşi circuitul apei în natură a fost serios afectat de poluare, de încălzirea globală, de experienţele războiului geofizic şi nu numai, de peste două milenii izvoarele de la… Read more »

 • Creatori ai Umanităţii

  Grigore Antipa – personalitate complexă

  Posted on by

  Grigore Antipa (1867-1944) – celebru naturalist, hidrobiolog, ihtiolog, ecoanolog şi limnolog (este considerat primul limnolog român), profesor universitar şi întemeietorul Muzeului de Istorie Naturală din Bucureşti, care îi poartă numele. Născut la Botoşani, a urmat liceul la Iaşi, într-un mediu deosebit de prielnic; printre profesorii săi s-au numărat chimistul Petru Poni şi geologul Grigore Cobălcescu,… Read more »