Posts Categorized: Arheologie

 • Arheologie

  Enigmele asezarii neolitice de la Turdas

  Posted on by

  În luna august 2012, arheologii au anunţat că au descoperit, în urma săpăturilor efectuate pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu-Nădlac, un oraş neolitic mai vechi decât piramidele. Ceea ce nu s-a dat publicităţii din acea locaţie este o piatră rotundă, inscripţionată cu semne ale alfabetului de la Tărtăria, prima scriere din lume. Aşezarea din Epoca Pietrei… Read more »

 • Arheologie

  Cetatea dacica de la Salmorus

  Posted on by

  Cetate de sorginte getică de secol VII ACHR, cu existenţă continuă de aproximativ 1.400 ani (700 ACHR – 700 PCHR), SALMORUS a fost descoperită de ing. P. Polonic în anul 1898. Acesta este convins că a descoperit antica cetate AL STOMA. Cetatea se află pe marele braţ al fluviului Dunărea şi anume Sf. Gheorghe , la… Read more »

 • Arheologie

  Civilizaţia Uriaşilor

  Posted on by

  A fost odată ca niciodată… Ca orice legendă surprinzătoare şi această povestire are partea ei de adevăr, bine ascuns, ocultat… Acei care se vor recunoaşte ca ascunzînd informaţii asemănătoare cu rîndurile de mai jos sunt rugaţi cu insistenţă să le popularizeze! Oricînd neamul românesc poate avea parte de un nou Petre Ispirescu sau Ion Creangă!… Read more »